אדר' עידו גינת | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

אדר' עידו גינת

עידו גינת הוא אדריכל, אוצר וחוקר ישראלי, בוגר בצלאל, בעל תואר שני מאוניברסיטת Harvard, ונמצא בשלבי סיום של הדוקטורט במכון כהן להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות באוניברסיטת תל אביב. הוא מרצה הן במחלקה לאדריכלות והן במחלקה לתרבות חזותית. עידו היה אוצר שותף של התערוכה "Land.Milk.Honey: Animal Stories in Imagined Landscapes" שייצגה את ישראל בביאנלה לאדריכלות בוונציה 2021. הספר שיצא לאור יחד עם התערוכה זכה בפרס ספר האדריכלות לשנת 2021 של ה- Deutsches Architekturmuseum. בשנים האחרונות עידו מתמקד במחקר היסטורי ואדריכלי, ותחומי העניין כוללים היסטוריה של אדריכלות ישראלית, מודרניזם, והקשר שבין טכנולוגיה ואקולוגיה בעיצוב הסביבה הבנויה. בין עבודותיו שפורסמו בשנים האחרונות ניתן למנות מאמרים לקטלוגים של תערוכות כגון "נופי גוף" במוזיאון ישראל (2020) ו"יסקי ושות'" במוזיאון תל אביב (2016).