עדי סלע וינר

אדריכלית, מתמחה בשימור ובמורשת תרבות.

מרצה במחלקה לארכיטקטורה, בתואר שני לעיצוב אורבני ובתואר ראשון בתרבות חזותית וחומרית. מרכזת את פרויקט בין־לאומי מטעם בצלאלEDICULA  -

(Educational Digital Innovative Cultural heritage related Learning Activities).

מתמקדת בהיבטים של שימור בערים היסטוריות, מורשת אורבנית וגישות עכשוויות בנושא נופים אורבניים-היסטוריים, אתיקה בשימור המורשת, וכן בתיעוד והערכה של מתחמים היסטוריים ובייעוץ שימור לתכניות.

עדי בוגרת הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון. השלימה לימודי תעודה בשימור המורשת הבנויה בפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל אביב, ובעלת תואר שני בלימודי שימור ומורשת תרבות, מביה"ס למוסמכים באוניברסיטת רטגרס בניו ג'רסי.

היא יועצת שימור לוועדה המחוזית מחוז דרום ויועצת שימור ארצית לאגף לתכנון אסטרטגי במטה מינהל התכנון וחברה בפורום שימור ארצי. וכן משמשת יועצת השימור לעיריית חולון. בעבר שימשה יועצת שימור לוועדה המחוזית חיפה, לוועדה המחוזית מרכז ולאגף לתכנון אסטרטגי. היא מרכזת את נושא מדיניות השימור במינהל שימור ברשות העתיקות ואחראית על פרויקטים שונים בהם הכינוס הארצי לשימור מורשת התרבות בישראל ואתיקה בשימור המורשת בישראל.

עדי היא יו"ר, בהתנדבות, של הוועדה המדעית לדרכי תרבות של איקומוס ישראל.

תמונה
כיכר צינה דיזנגוף - תל אביב, סקר תיעוד מתחמי; עדי סלע וינר, קרן מטרני, טל קציר, 2015; אקריליק על בד באדיבות האמן רפי פרץ