אות יקיר/ת בצלאל ניתן השנה לשופט סלים ג'ובראן, לאמנית יעל ברתנא ולפרופ' אריה קורצווייל | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

תמונה
יקירי בצלאל מצולמים זה לצד זה
פורסם ב
21.7.21

ביום רביעי 14.7.21 קיימה בצלאל טקס חגיגי באמפיתיאטרון של הר הצופים, ובמסגרתו העניקה את אות יקיר בצלאל לשנת 2021.

אות יקיר ויקירת בצלאל מקביל לתואר ״דוקטור לשם כבוד״ באוניברסיטאות ומוענק לאלה שהאקדמיה מבקשת להוקיר ולהודות להם/ן על תרומתן/ם הייחודית לבצלאל בפרט, ועל פועלם/ן ותרומתם/ן לחברה הישראלית ולקידום תחומי האמנות, העיצוב והתרבות הישראלית בארץ ובעולם בכלל.

אות זה, אשר הפך למסורת חשובה, הנו הציון הגבוה ביותר שמוענק על ידי האקדמיה הוענק השנה לשופט סלים ג'ובראן, לאמנית יעל ברתנא ולפרופ' אריה קורצווייל.

לסלים ג'ובראן

סלים ג'וברן היה לשופט הערבי הראשון אשר קיבל מינוי קבע לבית המשפט העליון. ב-2017 מונה למשנה לנשיאת בית המשפט העליון, תפקיד בו כיהן עד לפרישתו.

השופט ג'וברן כיהן כחבר הנהלה של עמותת "בית הגפן", והיה ממייסדי  מרכז "בית קדם", ארגונים אשר תמכו בדו- קיום בין יהודים לערבים, והיה לחתן פרס "הלורד מרקוס זיו" עבור יוזמה לשיפור היחסים בין יהודים וערבים בישראל. בנוסף, השופט ג'וברן הינו חבר המועצה המייעצת הבינלאומית של המכון הישראלי לדמוקרטיה, יושב ראש הוועדה המייעצת לחקר הכלכלה בחברה הערבית, נשיא העמותה למשפט ציבורי בישראל ויושב ראש הוועד המנהל של עמותת "קו משווה" לקידום שוויון בתעסוקה של אקדמאים ערבים. עוד שימש השופט ג׳וברן כיו"ר ועדת הבחירות המרכזית לכנסת העשרים וכחבר בוועדה לבחירת שופטים, ובשנת 2012 הוענק לו דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת חיפה.

אות יקיר בצלאל ניתן לסלים ג'וברן כהוקרה לפעילותו הברוכה ורבת השנים כשופט בית המשפט העליון; על תרומתו החשובה במערכת המשפט בישראל למען קידום ערכי השוויון וזכויות המיעוטים, על עשייתו המבורכת למען קירוב לבבות בין האוכלוסייה הערבית והיהודית במדינת ישראל.

ליעל ברתנא

יעל ברתנא היא בוגרת המחלקה לצילום. את לימודיה לתואר שני המשיכה בבית הספר לאמנויות חזותיות בניו יורק וב-RIJKSAKADEMIE באמסטרדם.

לאורך קריירה פוריה וארוכת שנים הוצגו עבודותיה במוזיאונים, גלריות, אירועי ביאנלה ופסטיבלים בישראל וברחבי העולם. ברתנא הציגה את עבודותיה במסגרת תערוכות יחיד במוסדות מובילים, ויצירותיה נכללות באוספיהם של המוזיאונים החשובים בעולם. בנוסף, ייצגה את פולין בביאנלה ה-54 בוונציה עם יצירתה הקולנועית "ואירופה תוכה בתדהמה". עבודתה זו דורגה במקום התשיעי מתוך 25 העבודות החשובות ביותר של המאה ה-21 בעיתון ה״גרדיאן״ הבריטי.

אות יקיר בצלאל ניתן ליעל ברתנא כהוקרה על יצירתה האמנותית והקולנועית החדשנית ופורצת הדרך; על עיסוקה הנחוש והאמיץ בנושאים שנויים במחלוקת המקדמים דיאלוג והתבוננות ביקורתית; ועל תרומתה הרבה לקידום האמנות הישראלית ועולם האמנות העכשווית הבינלאומי.

לפרופסור אריה קורצווייל

פרופסור אריה קורצווייל, מרצה מוערך ונערץ ואיש הסגל הוותיק ביותר שלימד בבצלאל, הינו ניצול שואה שעלה לישראל מדנמרק, בוגר R.C.T College Cleveland, Ohio ומוסמך בהוראה טכנולוגית מבית הספר הטכני הגבוה Anieres ז'נבה, שוויץ.

פרופסור קורצוויל הרצה במגוון מוסדות אקדמיים נחשבים והיה שותף לסגל ההקמה והרצה של השלוחה החרדית של בצלאל.  קורצוויל פיתח שיטות הוראה יחודיות שנועדו להקל את העיסוק המופשט בהנדסה תלת-ממדית ובבעיות הגרפיקה של המרחב. לצד עיסוקו בהוראה, נשא גם בתפקידים ציבוריים שונים, היה יושב ראש ועדת המינויים של בצלאל, כיהן כחבר בנציגות של בצלאל להכרה אקדמית בדיונים מול המועצה להשכלה גבוהה, וייסד את ארגון המרצים שבראשו עמד במשך 25 שנה.

אות יקיר בצלאל ניתן לפרופ' אריה קורצווייל כהוקרה על פועלו רב השנים בשירות בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים; על תרומתו המשמעותית לחינוך דורות של מעצבים ואדריכלים, ועל קידום תחומי הוראת השרטוט הטכני בישראל, לטובת עיצובו של המרחב והמוצר ולקידומה ופיתוחה של התעשייה בישראל.