פרויקט הגמר מתייחס להיבט מעשי של הלימודים.
הפרויקט מקנה 6 נ"ז והוא חלק בלתי נפרד מחובות התכנית.
על כלל הסטודנטים/ות לבחור פרויקט גמר אחד מבין שלוש האפשרויות:
אפשרות ראשונה:
פרויקט גמר – "תערוכה דה פקטו" בהנחיית אילנית קונופני
פרויקט גמר זה הוא יצירת תערוכה הלכה למעשה. רעיון התערוכה יוצא לפועל באוצרות קבוצתית באופן שיתופי, תוך עידוד חשיבה אינדיבידואלית ועבודה אישית מול האמניות והאמנים המציגים בתערוכה. כל סטודנטית וסטודנט מבצעים כיחידים וכקבוצה את שלל תפקידי האוצרות: העמקת המחקר וניסוח הרעיון האוצרותי; כתיבה אוצרותית; בחירת יצירות לתערוכה; קיום ראיונות וקשרי עבודה מתמשכים מול האמניות והאמנים; תכנון הצבה ועיצוב החלל. במקביל, הקבוצה תתנסה בצדדים הלוגיסטיים של הקמת תערוכה: הפקה והקמת התערוכה, ניהול לוחות זמנים, בניית תקציב וגיוס כספים, יח"צ ופרסום.
בכל שנה נבחר החלל בו מוצגת התערוכה בהתאם לתכנים של התערוכה. תערוכות עבר שנוצרו במסגרת הקורס הוצגו בבית הנסן, במוזיאון פתח תקווה, ובפיתוח פלטפורמה אוצרותית וירטואלית המושתתת על טכנולוגיה של מציאות רבודה.
אפשרות שנייה:
פרויקט גמר – ״גיליון״ בהנחיית ארנה קזין
בפרויקט גמר זה, יכתבו הסטודנטיות והסטודנטים ויערכו יחד גיליון נושא של כתב עת ביקורתי על אמנות ויצירה, מתוך התבוננות במחלקות היצירה בבצלאל.
בשיתוף פעולה עם מחלקות היצירה בבצלאל – ובהן המחלקה לצילום והמחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית – יבחרו משתתפות הפרויקט ומשתתפיו סוגיה שמרתקת אותם ויתמקדו בה. יחד ילמדו את הנושא כפי שהוא בא לידי ביטוי בעבודות הסטודנטים במחלקות היצירה, ידונו בו, ויכתבו עליו במגוון סוגות של כתיבה על אמנות: רשימות ביקורת, רשימות דיוקן, רשימה על תופעה בשדה היצירה בבצלאל ומחוצה לה, מסה או מאמר תיאורטי, ראיון עם יוצרים, מסה ויזואלית.
הפרויקט הוא סמסטר של עבודה אינטנסיבית ואינטימית על גיליון אחד של "גיליון" – עם ישיבות מערכת, יציאה לשטח, ביקור במחלקות, שיחות עם יוצרות ויוצרים, והרבה כתיבה ועריכה. פרויקט הגמר "גיליון" הוא הזדמנות – הלכה למעשה – להתנסות בכתיבה ובעריכה של כתב עת ביקורתי על אמנות ותרבות, ובכלל זה התנסות בפרסום, ובשיחה שמתגלגלת בעקבותיו.
ה"גיליון" יעלה לאוויר בשבוע שאחרי פתיחת תערוכת הגמר.
אפשרות שלישית:
הגשת הצעה לתערוכה ואצירתה בפועל בבית הנסן / בגלריה בקמפוס בצלאל החדש
הגשת הצעה כתובה לתערוכה עד התאריך 31.12.22
פרזנטציה של ההצעה בפני וועדת התערוכות של התכנית
מתוך ההצעות יבחרו 2 הצעות בלבד
התכנית תעמיד תקציב של 8000 ₪ לתערוכה שאושרה + ציוד ממחסן בצלאל ושירותי הפקה.
מצ"ב לינק לקובץ שבו יש להיעזר בבניית ההצעה
שימו לב כי מימוש ההצעה לכדי אצירת התערוכה בפועל מותנת באישור ההצעה ע"י ועדת התערוכות ובית הנסן
התזה במסלול המחקרי
סטודנטים שהשלימו את הלימודים בשנה א' בציון ממוצע של 85 לפחות רשאים להירשם למסלול מחקרי בשנה ב'. התכנית תסייע לסטודנטים במציאת מנחה לעבודת התזה, כמו כן התכנית תעמיד לרשות הסטודנטים סדנת תזה שבמהלכה יגבשו את הצעות המחקר ויחלו במחקר עצמו. על ההצעה לעבור את אישור המנחה האישי וזו תועבר לרכזת התכנית לאישור ועדת התזה.
עבודת התזה תיבחן על ידי לא פחות משני בוחנים, כולם בעלי תואר שלישי בדרגת מרצה בכיר ומעלה. לפחות אחד/ת מהם חבר/ת סגל באוניברסיטה. היקף עבודת התזה יהיה עד 80 עמודים (22,000 סימני דפוס).