המחלקה לאמנות
قسم الفنون الجميلة
Department of Fine Arts
קישור לשנתון - לעיון בתכנית הלימודים המלאה ובפרטי הקורסים
* כתוב בלשון זכר אך פונה ומתייחס לכל המגדרים
הלימודים לתואר בוגר באמנות מתקיימים לאורך 4 שנים. סך הנקודות שעל הסטודנט לצבור במהלכן הנו 120 נ"ז, מתוכם 96 נ"ז במחלקה לאמנות. את יתרת הנקודות על הסטודנט לצבור במחלקה לתרבות חזותית וחומרית.
תכנית הלימודים משלבת למידה, התנסות ועשייה אינטנסיביים במגוון של תחומי יצירה לצד חקירה וחשיפה לרעיונות ולגישות מגוונות של היסטוריה של אמנים ואמנות בארץ ובעולם. זוהי תכנית למידה מחייבת ומאתגרת מתחילתה ועד סופה, במהלכה נפרשים בפני הסטודנטים מצעים ומרחבים להבנה רחבה והיסטורית ולביטוי אישי.
השנה הראשונה היא שנת יסודות והלימודים במהלכה מבוססים על קורסי חובה בתחומי עשייה שונים (ביניהם: ציור, רישום, פיסול, צילום, וידאו, סאונד, הדפס ועוד), שנועדו לחשוף את הסטודנטים למגוון של גישות, רעיונות והתנסויות. מטרת הלימודים בשנה משמעותית זו, היא להעניק לסטודנטים מגוון רחב של כלים מעשיים ומחשבתיים, אשר ישמשו אותם בהמשך דרכם בלימודים ובעשייתם האישית כאמנים.
מהשנה השנייה ועד לסיום לימודיהם, מתמקדים הסטודנטים בלמידה ובהתמחות בתחומי עשייה בהתאם לנטייתם הטבעית. במרכז הלימודים, כל סטודנט מחויב לקורס סטודיו באחד מהתחומים הבאים: ציור ורישום / פיסול ומיצב / וידאו וניו מדיה.
בנוסף, כל סטודנט מרכיב את מערכת הלימודים שלו ממבחר קורסי בחירה במחלקה.
בסוף כל שנת לימודים החל מהשנה השנייה ועד לשנה ד', כל סטודנט הלומד במחלקה מציג תערוכת יחיד. התערוכות עומדות לדיון ביקורתי על ידי צוות מרצים, שהוא לב השיח במחלקה.
לצד הלימודים בסטודיו ובקורסי הבחירה, כל סטודנט מהלך שנים ב, ג ו-ד בוחר מרצה אשר מנחה אותו באופן אישי ומלווה אותו בעשייתו האישית ומכין אותו לתערוכת הסיום שלו באותה השנה. זהו פורמט למידה ייחודי של המחלקה לאמנות, בה עומדת לרשות הסטודנט הזכות לחקור את עשייתו ואת נטייתו באופן מעמיק ומקדם.
תלמידים אשר יצטיינו בלימודיהם, יוכלו במהלך שנת הלימודים השנייה להגיש מועמדות לתכנית לחילופי סטודנטים באחד מבתי הספר הבינלאומיים המובילים בעולם, אשר עמם אנו מקיימים שיח בין-מוסדי ארוך שנים ולצאת ללימודים למשך סמסטר במהלך שנת הלימודים השלישית. תכנית החילופים תאושר על ידי ועדה שתבחן את תיקי העבודות של הסטודנט ובכפוף להמלצת מוריו של הסטודנט מלימודיו במחלקה.
המחלקה מציעה לתלמידיה המצטיינים תכנית חילופי סטודנטים ייחודית ועשירה עם כ-200 מבתי הספר המובילים בעולם, ביניהם: Cooper Union, New York / The Royal Academy, London / Glasgow School of Art, Glasgow / Ecole Des Beaux Arts, Paris / UDK, Berlin / Kunstakademie, Dusseldorf / Rietveld Academy, Amsterdam / School of The Art Institute of Chicago, Chicago - - ועוד רשימה ארוכה של בתי ספר עמם אנו מנהלים שיח בינלאומי מתמיד ומשמעותי.
פירוט תוכנית הלימודים לפי שנים:
מינימום נקודות לקרדיט שנתי
וידאו וסאונד שנתי - 4 נ"ז
ציור שנתי - 5 נ"ז
פיסול שנתי - 5 נ"ז
רישום שנתי - 4 נ"ז
צילום סמסטריאלי - 2 נ"ז
הדפס סמסטריאלי - 2 נ"ז
כלים דיגיטליים וניו מדיה סמסטריאלי - 2 נ"ז
הדרכה בסדנת פיסול* חובה - ללא נ"ז
פנל מעבר לשנה ב' חובה - ללא נ"ז סה"כ - 24 נ"ז
שנה א' היא שנת מבואות ויסודות, בה נחשפים הסטודנטים למגוון רחב של דרכי ראייה ועשייה בתחומי הרישום, הציור, הפיסול, הווידאו, הסאונד, הצילום וההדפס, כמו גם בהתנסויות ובהכרות עם תוכנות, כלים דיגיטליים ומדיות חדשות.
פאנל - לקראת סוף שנת הלימודים יתבקשו הסטודנטים להציג בפני ועדה של מרצים את מכלול יצירתם והתנסויותיהם במהלך השנה ולדון עמם על אפשרויות ההתקדמות וההתמקדות במחלקה. המפגש נועד לאפשר לוועדת המרצים להתרשם מעשייתו וממידת התאמתו של הסטודנט לאופי הלימודים במחלקה וללמוד על הישגיו במהלך שנת לימודו הראשונה במחלקה. כמו כן, הוועדה נועדה לכוון ולהוביל את הסטודנט להמשך לימודיו, ולהמליץ על סטודיו בו יתמחה במהלך שנה ב' באחד מהתחומים הבאים: ציור / פיסול / וידאו. הוועדה תמליץ על מעברו או על אי-מעברו של הסטודנט להמשך הלימודים במחלקה ותתווה את אופייה. במקרים בהם תתרשם הוועדה מאי-התאמה או מחוסרים בחומרים שיוצגו לפניה – תידון הוועדה ותמליץ בפני ועדת הוראה על הפסקת לימודים, על השלמת לימודים או על מעבר ללימודים על-תנאי.
* על כל סטודנט שנה א' להצטייד בארגז כלים אישי עבור העבודה בסדנת הפיסול. ארגז הכלים הוא תנאי לעבודה בסדנת הפיסול (רשימת הכלים תימסר בתחילת השנה).
מינימום נקודות לקרדיט שנתי
סטודיו מרכזי שנתי - 8 נ"ז
1 קורס בחירה מתחום מרכזי סמסטריאלי - 2 נ"ז
4 קורסי בחירה חופשיים סמסטריאלי - 2 * 4 = 8 נ"ז
1 הנחייה בנקודת מפגש שנתי - 4 נ"ז
תערוכת סוף שנה - - 2 נ"ז סה"כ - 24 נ"ז
בכפוף להמלצת ועדת מרצי הפאנל בסוף שנה א', תלמידי שנה ב' ישובצו בסטודיו מרכזי באחד מהתחומים: ציור / פיסול / וידאו - וילמדו בו לאורך השנה. בנוסף, יבחר כל סטודנט קורס בחירה נוסף מתחום הסטודיו המרכזי ועוד 4 קורסי בחירה נוספים לפי ראות עיניו, ויתמקד בתחומי היצירה המשמעותיים לו. כמו כן, יבחר כל סטודנט מרצה אשר ינחה וילווה אותו בעשייה האישית שלו לאורך השנה ויכין אותו לתערוכת הסיום באותה השנה. בסוף השנה יציג הסטודנט תערוכה לדיון ולביקורת של צוות מרצים.
מינימום נקודות לקרדיט שנתי
סטודיו מרכזי שנתי - 8 נ"ז
1 קורס בחירה מתחום מרכזי סמסטריאלי - 2 נ"ז
3 קורסי בחירה חופשיים סמסטריאלי - 2 * 3 = 6 נ"ז
1 הנחייה בנקודת מפגש שנתי - 4 נ"ז
1 הנחייה בנקודת מפגש סמסטריאלי - 2 נ"ז
תערוכת סוף שנה - - 2 נ"ז סה"כ - 24 נ"ז
בנוסף לסטודיו המרכזי באחד מהתחומים המוצעים, בו ישובץ כל סטודנט בהתאם להמלצות מנחי הסטודיו משנה ב' ומרצי המחלקה, יבחר כל סטודנט קורס בחירה נוסף מתחום הסטודיו המרכזי ועוד 3 קורסי בחירה נוספים לפי ראות עיניו, וירחיב את התמקדותו בתחומי היצירה המשמעותיים לו. כמו כן, יבחר כל סטודנט מרצה אשר ינחה וילווה אותו לאורך השנה בעשייה האישית שלו ויכין אותו לתערוכת הסיום באותה השנה ומנחה נוסף לסמסטר אחד. בסוף השנה יציג הסטודנט תערוכה לדיון ולביקורת של צוות מרצים.
מינימום נקודות לקרדיט שנתי
סטודיו מרכזי שנתי - 8 נ"ז
סטודיו אמן שנתי - 4 נ"ז
1 הנחייה בנקודת מפגש שנתי - 4 נ"ז
1 הנחייה בנקודת מפגש סמסטריאלי - 2 נ"ז
2 קורסי בחירה חופשיים סמסטריאלי - 2 * 2 = 4 נ"ז
2 הנחיות עם אוצר חובה - ללא נ"ז
כתיבת טקסט אמן חובה - ללא נ"ז
תערוכת יחיד גמר חובה - 2 נ"ז סה"כ - 24 נ"ז
הסטודנט ירכיב לעצמו, בכפוף לאישור המרצים, תכנית לימודים ממוקדת בתחומי העשייה האישיים לו, בנוסף לסטודיו מרכזי, בו ישובץ כל סטודנט בהתאם להמלצות מנחי הסטודיו משנה ג' ומרצי המחלקה. כמו כן, יבחר כל סטודנט מרצה אשר ינחה וילווה אותו בעשייה האישית שלו לאורך השנה ויכין אותו לתערוכת הסיום באותה השנה ומנחה נוסף לסמסטר אחד. במהלך השנה הרביעית, יידרש הסטודנט לשני מפגשים עם אוצר ולבניית אתר / פורטפוליו ולכתיבת טקסט. במהלך השנה יידרש הסטודנט להציג תערוכת יחיד (גמר) אשר תעמוד לדיון ולביקורת בידי צוות מרצים ואורח חיצוני.