המחלקה לתקשורת חזותית
قسم التواصل البصري
Department of Visual Communication
הוראות המחלקה ונהלי לימודים
ציונים/הערכות
סולם הציונים של המחלקה מתאר את רכישת תוצאות הלמידה של הקורס כפי שהעריך.ה המרצה.
מפתח הציונים הוא כדלקמן:
95-100 מעולה (הצטיינות יתרה)
עשייה יצירתית יוצאת דופן, מקורית, ראויה לפרסים ופרסום, שמאתגרת את המוסכמות, מוכיחה רכישה פנומנלית של כל תוצאות הלמידה של הקורס ומגשימה את חזון המחלקה.
90-94 מצוין
מכלול עשייה יוצא דופן. עבודות בקורס שהיוו הישגים נדירים.
ציון שיוענק לסטודנטים.ות שהוכיחו את עצמם במהלך הקורס בכל ההיבטים: נוכחות, מעורבות, השתתפות, רצינות, אחריות ומעל לכל — רכישת תוצאות הלמידה של הקורס דרך עשייה יצירתית איכותית ביותר.
85-89 טוב מאד
מכלול עשייה עקבי, מבוסס, איכותי ומבטיח, בכל ההיבטים, תוך רכישת כל תוצאות הלמידה ועמידה בהגדרות המרצה להצלחה בקורס.
80-84 טוב
מכלול עשייה טוב וראוי. עומד בכל דרישות הקורס, תוך רכישת כל תוצאות הלמידה, אם כי אינו יוצא מגדר הרגיל.
75-79 כמעט טוב
מכלול עשייה סביר, אך טעון שיפור. מעט נמוך מהממוצע, או שניכר כי אחת או יותר מתוצאות הלמידה בקורס לא נרכשו ברמה טובה.
70-74 בינוני
מכלול עשייה בינוני, נמוך מהממוצע, חוסר עקביות באיכות העבודות. ניכר כי אחת או יותר מתוצאות הלמידה בקורס לא נרכשו ברמה שמניחה את הדעת.
65-69 חלש
מכלול עבודה חלש. ניכר קושי בתהליכים, חשיבה, ביצוע ואיכות העבודות. חולשה ברכישת רוב תוצאות הלמידה שהוגדרו בקורס, ועם זאת אפשר להבחין בלמידה מספקת להמשך של לימודים ועשייה בתחום הקורס.
55-64 מספיק בקושי
מכלול עשייה חלש מאוד, על סף כישלון בקורס. הישגים גרועים, היקף עבודה זעום, היעדרויות, אי השתתפות וכיו״ב, שמספיק בקושי על מנת לעבור את הקורס.
40-54 בלתי מספיק (נכשל)
הישגים שאינם מספקים. עבודות ו/או התנהלות שאינם עוברים את רף המינימום הנדרש. הסטודנט.ית נכשל.נ ברכישת תוצרי הלמידה בקורס.
* המונח 'מכלול עשייה' מכוון לסך כל הפרמטרים הנשקלים במתן הציונים: הישגים קריאטיביים, עקביות, תהליך, נוכחות, מעורבות, השתתפות, רצינות, אחריות.
ממוצע ציוני השנה
ממוצע הציונים השנתי יחושב כדלהלן:
שקלול ממוצע כל ציוני הקורסים הנלמדים במחלקה (ללא תרבות חזותית וחומרית).
תנאי המעבר משנה לשנה
קורסים בשנים א' ו-ב' הינם במסגרת לימודי החובה. על הסטודנטים.ות להיות נוכחים.ות בכל השיעורים, לעמוד בדרישות המרצים.ות והמנחים.ות ולקבל ציון ״עובר״ (55 ומעלה) בכל הקורסים, כתנאי מעבר לשנה הבאה. כל סטודנט.ית רשאי.ת להיעדר עד 20 אחוזים מהקורס (כ-3 מפגשים בסמסטר, בהתאם למשך הקורס, ו/או איחורים מצטברים). בהיעדרויות מעבר למכסה, הסטודנט.ית לא ת.יקבל ציון בקורס. היעדרות חריגה תאושר רק במקרי מילואים, אבל ואשפוז. במקרים אלו יש להמציא את האישורים המתאימים למשרד המחלקה. מקרים חריגים של היעדרות ממושכת יידונו בוועדת ההוראה, ויוכרעו ע״פ החלטת ראש המחלקה.
תנאי המעבר משנה א' לשנה ב'
ציון "עובר" (55 ומעלה) בכל הקורסים הנלמדים בשני הסמסטרים במחלקה במהלך השנה. סטודנט.ית חייב.ת לעבור בציון חיובי את כל הקורסים בכדי להמשיך לשנת הלימודים הבאה.
סטודנט.ית שנכשל.ה בקורס, עניינו.ה יועלה בפני ראש המחלקה ובהתאם לשיקולו ניתן יהיה להעלות את עניינו.ה לוועדת ההוראה המחלקתית. זו תבחן את זכאותו.ה לחזור על הקורס, או להשלים קורס אחר במקומו. ועדת ההוראה המחלקתית רשאית להזמין פורטפוליו ו/או קבלת חוות דעת מן המרצים.ות.
תנאי המעבר לשנה ג' ולשנה ד'
על הסטודנט.ית להשיג ציון "עובר" (55 ומעלה) בכל קורסי החובה והבחירה ולצבור מינימום של 24 נ״ז.
פרויקט הגמר
זכאות
הזכות להגשת פרויקט הגמר מותנית בסיום כל חובות הסטודנט.ית במחלקה וקבלת ציונים חיוביים בכלל קורסי החובה והבחירה, ציון "עובר" (מעל 55).
הגשה
1. הפרויקט יוצג במרחב שייועד לכך על ידי המחלקה ובמקום שיוקצה לו. אין קשר בין החלל בו תוצג עבודת הסטודנט.ית בהגשות לבין החלל שיוקצה לה בתערוכת הגמר.
2. אין המחלקה משתתפת במימון פרויקט הגמר האישי של הסטודנט.ית. סטודנט.ית שמתקשה לממן את עבודתו.ה, ייוועץ במנחה כיצד להקטין עלויות מבלי לפגוע בהישגי הפרויקט. מקרים של צרכי מימון מיוחדים או קשיי מימון יובאו לידיעת ראש המחלקה.
3. ככלל, אין המחלקה מתירה מימון מגורם חיצוני (ספונסר), בין אם ציבורי או מסחרי. מקרים מיוחדים יובאו להחלטת ראש המחלקה.
הערות
1. סטודנט.ית אשר מקבל.ת ציון נכשל (פחות מ-55 נקודות) אינו.ה רשאי.ת, על פי תקנון האקדמיה, להציג בתערוכת הבוגרים והבוגרות.
2. דחייה בהגשת פרויקט הגמר מחייבת את אישור ראש המחלקה או ועדת ההוראה המחלקתית.
3. סטודנט.ית שנכשל.ה פעמיים בפרויקט הגמר, אינו.ה רשאי.ת להגיש יותר, ואינו.ה זכאי.ת לתואר אקדמי בתקשורת חזותית.
נהלי עבודה במחלקה
תשלום עבור חומרים וכללי עבודה בסדנאות
גובה התשלום עבור שימוש בציוד המצוי בסדנאות המחלקה ייקבע בתחילת שנת הלימודים ויחושב לפי סכום שווה לכל הסטודנטים.ות. התשלום נועד לכיסוי הוצאות ישירות (עלות חומרים כגון נייר, טונר וכו') ועקיפות (תיקוני תוכנה וחומרה כתוצאה מנזק הנגרם תוך כדי שימוש). החיוב עבור עבודה בסדנאות השונות באקדמיה, ובהן סדנת המחשבים, סדנאות הדפוס ואולפן הווידאו, נעשה בהתאם לאופי העבודה של כל סטודנט.ית ועל פי היקפה. קודם לביצוע העבודה, ת.יקבל הסטודנט.ית מהנהלת החשבונות של האקדמיה הוראת תשלום. הסטודנט.ית ת.ישלם את הסכום, ות.ימציא עותק הקבלה לאחראי.ת על הסדנה. רק לאחר מכן, ת.יקבל הסטודנט.ית אישור לביצוע העבודה. סטודנטים.ות רשאים.יות לבצע עבודותיהם.ן בלשכות שירות ובתי דפוס פרטיים וחיצוניים, בתנאים המקובלים אצלם.
חישוב סכומי התשלום עבור שימוש בציוד המצוי בסדנאות המחלקה נקבע במטרה לכסות עלויות שימוש ואחזקה בלבד. הציוד נרכש למען הסטודנטים.ות ונועד לרווחתם.ן. הסכומים הנגבים במחלקה עבור ביצוע עבודות למיניהן נמוכים אפוא במידה ניכרת מהמחירים הנגבים בלשכות שירות חיצוניות. גובה התשלום עבור שימוש בחומרים בקורס סדנת הדפס יפורסם בתחילת שנת הלימודים.
משרד המחלקה
מועדי קבלת סטודנטים.ות במשרד המחלקה ושעות המענה הטלפוני יפורסמו על דלת המשרד. ניתן לשלוח שאלות, בקשות, הודעות ועדכונים בדוא”ל vc@bezalel.ac.il : vc2@bezalel.ac.il
באחריות הסטודנט.ית לעקוב באופן שוטף אחר כל הודעות המשרד בלוח המודעות ובמייל (הודעות על ביטולי שיעור, הנחיות מרשויות האקדמיה השונות ועוד). על הסטודנטים.ות לעדכן באתר בצלאל את פרטי ההתקשרות שלהם.ן.
שיעורי מחשב
חלק מקורסי המחשב, הנחוצים להתפתחות הסטודנט.ית בשיעורי המחלקה יינתנו מחוץ למערכת השיעורים האקדמית — בתקופות חופשה או בימים ושעות פנויים מלימודים.
חלק מקורסי ההדרכה מיועדים לכלל הסטודנטים.ות בשנתון, ואחרים מכוונים לסטודנטים.ות המתמחים.ות בתחום ספציפי. קורסי ההדרכה בתוכנות בשנה א' מובנים בתכנית הלימודים, ועמידה בהם היא חלק מדרישות המחלקה. בחלק מקורסי ההדרכה בתוכנות השונות לא ניתנות נקודות זיכוי אקדמיות. עם זאת, עמידה בקורסים אלה היא דרישת סף לחלק משיעורי המחלקה, והיעדר מיומנות בהפעלתן עלול לפגוע משמעותית בהישגי הסטודנט.ית.