ד״ר ליאת לביא, ראש תכנית התואר השני בתקשורת חזותית ומרצה במחלקה לתרבות חזותית וחומרית, היא חוקרת וכותבת בתחומי התרבות, הפילוסופיה והטכנולוגיה. מאמריה התפרסמו בכתבי עת מקצועיים, ספרי עיון וקטלוגים, והוצגו בכנסים בינלאומיים. בין היתר עוסקת ד״ר לביא במחקרה בהשפעתן של טכנולוגיות צומחות על תפיסת האנושי, בסוגיות האתיות שהן מעוררות, כפי שמתשקף למשל בשיח המתפתח בנוגע ל״זכויות רובוטים״, בסוגיות של מגדר, חלוקת משאבים ותרבות חזותית.
ד״ר לביא היא עו״ד, בעלת תואר ראשון במשפטים וכלכלה מאונ׳ ת״א, תואר ראשון באמנות, בצלאל, ותואר שני ושלישי בתכנית לפרשנות ותרבות, אונ׳ בר אילן. בעבר הרצתה במחלקה לפילוסופיה באונ׳ בר אילן ושימשה כמנכ״ל מכון שפילמן לצילום (חל״צ).

ברטל מכהן כראש המחלקה לתרבות חזותית וחומרית בבצלאל, אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים. ברטל הוא יפנולוג המתמחה בתיאוריות של עיצוב יפני עכשווי כולל חקר אופנה, עיצוב תעשייתי, מנגה ותקשורת חזותית. בוגר תואר ראשון בהצטיינות במסגרת דו-חוגית (לימודי מזרח אסיה ויחסים בינלאומיים) באוניברסיטה העברית בירושלים. לאחר סיום התואר הראשון קיבל את מלגת המונבושו (Monbusho) מטעם הממשלה היפנית למד לתואר שני (.M.B.A) במחלקה למנהל עסקים בין-לאומיים באוניברסיטת Aoyama Gakuin בטוקיו בתוכנית משותפת עם אוניברסיטת Carnegie Mellon בארה"ב. לאחר חזרתו לארץ למד לימודי המשך לתואר שני בעיצוב תעשייתי בבצלאל – אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים. לאחר הלימודים בבצלאל המשיך ללימודי דוקטורט בביה"ס למדעי התרבות באוניברסיטת תל-אביב בהם התמחה בתרבות חזותית עכשווית. ספרו “Postmodern Advertising in Japan: Seduction, Persuasion and the Tokyo Art Directors Club” פורסם בשנת 2015. ספר זה מציג מודל חדש הבנוי על חיבור בין שדות מחקר נפרדים של מנהל עסקים (שיווק), אמנות, עיצוב וחברה ומציג את התרבות החזותית כנקודת מפגש בין כלכלה, אסתטיקה ואידיאולוגיה חברתית. סיפרו השני Critical Design in Japan: Material Culture, Luxury and Avant-Garde יצא בשנת 2020. הספר מציג את המעצבים שעבדו אחרי מלחמת העולם השנייה והגדירו מחדש את המושג 'עיצוב יפני' לצד מוצרי האוונגארד שעיצבו. מוצרים אלה שילבו אסתטיקה פוסט-מודרנית, תיאוריה ביקורתית וחוקי כלכלה חדשים ותפקדו כמוצרי יוקרה ובה בעת סוכני תרבות ביקורתיים.
קישורים לפרטים על הספרים :
Critical design in Japan - Material culture, luxury, and the avant-garde: Ory Bartal

ד"ר אריאל הנדל הוא חוקר רב-תחומי, מרצה בבצלאל, באוניברסיטת בן גוריון ובאוניברסיטת תל אביב. אריאל עומד מאז שנת 2015 בראש פרויקט הלקסיקון לתיאוריה פוליטית והוא מנהל אקדמי שותף של מרכז מינרבה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב. פרסם מאמרים רבים בנושאים של מרחב, פוליטיקה, כוח ואלימות בכתבי עת ובספרים בארץ ובחו"ל. עורך ראשי של הספר "קריאת המחאה: לקסיקון פוליטי" (הוצאת הקיבוץ המאוחד, 2012) ועורך שותף של "Normalizing Occupation: The Politics of Everyday Life in the Jewish Settlements in the West Bank" (Indiana University Press, 2017).

ד״ר עפרי כנעני היא אמנית וחוקרת היוצרת במדיה ופרפורמנס. כנעני משמשת כפרופסורית אורחת באוניברסיטה הטכנית של וינה, אוסטריה, עמיתת מחקר באוניברסיטת אמסטרדם ועד לאחרונה חוקרת בגולדסמית׳, אוניברסיטת לונדון. כנעני כותבת על קולוניאליזם דיגיטאלי, תרבות מוזיאלית והמפנה האלגורתמי, פוליטיקה של דיגיטציה ופרפורמנס כמודל ליצירת תיאוריה ביקורתית. כנעני הציגה בעבר בביאנלה לאדריכלות בונציה, במוזיאון המטרופוליטן בניו יורק; בטייט, לונדון; ב PS1/MoMA בניו יורק; במוזיאון ישראל בירושלים ומקומות רבים נוספים. בימים אלה כנעני משלימה פרויקט בתחת החלל הבינלאומית.

היסטוריונית אמנות וחוקרת תרבות חזותית.
תחומי ההתמחות שלה נעים בין תולדות האמנות של ימי-הביניים (עם דגש על האמנות של צפון איטליה); אדריכלות של זיכרון והנצחה (עם דגש על ישראל); היבטים שונים של הזיקה בין אמנות דתית לתרבות חילונית (עם דגש על סוגיות של חילול הקודש וקידוש החול); ושאלות הנוגעות במפגשים בין אמנות "גבוהה" לתרבות חזותית פופולרית ובאופציות שונות של השראה (בין "התכתבות" ל"מחווה" ובין האדרה להדרה).
נעמי מלמדת במחלקה לתרבות חזותית וחומרית, בתכנית הב.א. לתרבות חזותית וחומרית, בתואר השני בתקשורת חזותית ובתואר השני במדיניות ותאוריה של האמנויות.
אמנית מדיה עכשיוית המשלבת אמנות וטכנולוגיה. בעלת תואר שני במדעי המחשב וביולוגיה והתכנית הבין-תחומית על שם עדי לאוטמן מאוניברסיטת תל אביב, ותואר שני מאוניברסיטת מינרווה בסן פרנסיסקו, בהם התמחתה בביואינפורמטיקה, בינה מלאכותית ומערכות מורכבות. עבדה כחוקרת במעבדות החדשנות של מייקרוסופט ולימדה באקדמיה לאמנות ועיצוב, בצלאל, באוניברסיטה העברית, במכון הטכנולוגי בחולון ובמכללת סמינר הקיבוצים.
סגל זכתה בפרס שרת התרבות ליוצרים בתחומי האמנות הפלסטית לשנת 2019. עבודתיה הוצגו בגלריות ובמוזיאונים ברחבי העולם, לרבות במוזיאון ישראל, בבונדסקונסטהלה בבון, במוזיאון לאמנות שימושית בפרנקפורט, משכן האמנים הרצליה, מוזיאון הרצליה, מוזיאון פתח תקווה, מרכז רוטקו בדאוגבפילס לטוויה, משכן האמנים הרצליה, הגלריה האוניברסיטאית על שם גניה שרייבר, תל אביב, גלריה שרלו בפריז ובית הנסן בירושלים.

חוקר, אלגוריתמאי בינה מלאכותית ומרצה.
בוגר הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטה העברית וד"ר למדעי המח מאוניברסיטת תל אביב. מחקרו עוסק בעיבוד מידע ראייתי, בדגש על היבטים של הפניית הקשב ותנועות העיניים בזמן ובמרחב.
בין היתר יוצר מיצבים מבוססי דאטה ופעיל חברתי.

ד׳׳ר חגית קיסר חוקרת ויוצרת תרבות חזותית ודיגיטלית, מתעניינת בקהילות קוד פתוח, טכנולוגיות השתתפותיות ומדע אזרחי-קהילתי, כותבת על הפוליטיקה של המרחב האווירי ועל ׳מבט העל האזרחי׳ בעידן הרחפנים. בוגרת המחלקה לאמנות בבצלאל, וסיימה בהצטיינות לימודים לתואר שני במחלקה לאנתרופולוגיה חזותית באוניברסיטת מנצ'סטר. מחקרה לדוקוטרט (במחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן גוריון בנגב) בחן את הפוטנציאל הפוליטי של פרקטיקות מיפוי השתתפותיות וצילום אוויר עצמאי בישראל/פלסטין. כיום, חגית חוקרת את הפוליטיקה של דיגיטציה ונתוני עתק (ביג דטה) בעיצוב מחדש של מרחב וזיכרון עירוני במסגרת מלגת פוסט-דוקטורט במרכז מינרבה לזכויות אדם, הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב (לשנת 2022-23), ומלמדת על דטה פמיניסטי ואזרחי בבצלאל ובאוניברסיטת תל אביב. מחקריה התפרסמו בכתבי עת אקדמיים בינלאומיים ועבודות חזותיות שצמחו ממחקריה הוצגו בפסטיבלים, ביניהם, Print Screen, London Festival of Architecture, ו׳מקודשת׳, ובתערוכות אמנות ב׳ארטפורט׳, ׳זוכרות׳, (The Open Eye Gallery (Liverpool.

ענת קציר היא פרופ׳ במחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל ומרצה בכירה בתואר הראשון לתקשורת חזותית, ובתכנית התואר השני במדיניות ותיאוריה של האמנויות; לשעבר ראש המחלקה לעיצוב גרפי בבצלאל; שימשה כחברה בוועדה הבינלאומית של המל״ג לבקרת איכות במחלקות לתקשורת חזותית בארץ (2018).
קציר עוסקת כיום בייעוץ לגופי תקשורת מובילים בתחום פיתוח מוצרים עיתונאים הרלוונטיים לעידן הדיגיטלי; ארגון, תכנון ובנייה של מערכי אינפורמציה מורכבים. היא כותבת וחוקרת את המפגש הלא מובן מאליו שבין תקשורת חזותית לבין המרחב האורבני הן בחייה המקצועיים והן בסביבה האקדמית.
ענת קציר היא בוגרת המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל ובעלת תואר מאסטר באדריכלות ותרבות אורבנית מ-UPC/CCCB, ברצלונה.
בתחילת דרכה המקצועית עסקה במיתוג (בין השאר של סלקום עם הקמתה, קבוצת פולגת ואחרים) ובהמשך התמחתה בעיצוב עיתונות. עם הקמת הסניף הישראלי של IDEO, חברת העיצוב הבינלאומית, הצטרפה אליו כשותפה עד שסיים את פעילותו.
קציר היתה העורכת הגרפית הראשית של ידיעות אחרונות, גלובס ומעריב. תהליך העיצוב מחדש של העיתונים והמגזינים שפיתחה באותה תקופה השפיעו באופן משמעותי על דמותם של העיתונים היומיים בארץ. עבודותיה זכו בפרסים רבים.